Притежателите на криптовалути се удвоиха за една година

Бразилия и Индонезия са водещи в света по приемане на криптовалута, установи Gemini. Там 41% от хората, анкетирани за проучването, притежават криптовалута, в сравнение с 20% в Съединените щати и 18% в Обединеното кралство

Видове криптовалути и техните функции - Крипто новини и политикa

Почти половината от всички собственици на криптовалути в Съединените щати, Латинска Америка и Азиатско-тихоокеанския регион са закупили цифрови активи за първи път в живота си през 2021 г., според ново проучване на борсата за криптовалути Gemini, пише TechNews.bg. Проучването сред близо 30 000 души в 20 държави, проведено между ноември 2021 г. и февруари 2022 г., показва, че 2021 г. е годината-хит за криптовалутата, отбелязва Ройтерс. Инфлациятата е стимулирала интереса към виртуалните пари особено в страни, които са преживели девалвация на валутата, се посочва в доклада, информира econ.bg.

Бразилия и Индонезия са водещи в света по приемане на криптовалута, установи Gemini. Там 41% от хората, анкетирани за проучването, притежават криптовалута, в сравнение с 20% в Съединените щати и 18% в Обединеното кралство.

Изследването на Gemini разкрива още, че 79% от хората, които са притежавали криптовалута през миналата година, заявяват, че са избрали да закупят цифровите активи заради „техния дългосрочен инвестиционен потенциал”.

Колко пари щяха да ви донесат $1 000, инвестирани в тези четири криптовалути - Money.bg

Хора, които в момента не притежават криптовалута и живеят в страни, преживели девалвация на валутата, са над пет пъти по-склонни да кажат, че планират да закупят криптовалута като вид застраховане срещу инфлацията. Само 16% от респондентите в САЩ и 15% в Европа са съгласни, че криптовалутите „хеджират” срещу инфлацията – в сравнение с 64% в Индонезия и Индия, например.

Интересно наблюдение е, че едва 17% от европейците са притежавали дигитални активи през 2021 г. В същото време само 7% от тези, които в момента не притежават криптовалута, казват, че възнамеряват да купят дигитални активи в даден бъдещ момент.

Докато биткойн – най-популярната криптовалута – достигна най-високата си стойност за всички времена от над 68 000 долара през ноември, помагайки за повишаване на стойността на пазара на криптовалута до 3 трилиона долара, според CoinGecko, тя се търгува в тесния диапазон от 34 000 до 44 000 долара през 2022 г.

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *