Приходите на Amazon се увеличават с 20%

Amazon също се присъедини към технологичните компании, за които последното тримесечие е било повече от добро. Компанията обяви, че приходите й са се повишили с 20% до 23.18 млрд. долара.

Amazon отписва 1.39 млрд. долара заради неблагоприятни валутни курсове. Въпреки това отчита повишение на нетните продажби с 27% спрямо второто тримесечие на 2014 г. Оперативният причен поток е скочил с 69% до 8.98 млрд. Оперативният приход е 464 млн. долара, спрямо 15 млн. долара оперативна загуба година по-рано. Нетният приход е 92 млн. долара спрямо нетна загуба от 126 млн. долара преди година.

Компанията е особено доволна от представянето на облачните услуги Amazon AWS. Те са генерирали 1.8 млрд. долара от общите приходи, което е с 81% повече спрямо същия период миналата година. Печалбата на AWS е 391 млн. долара спрямо 265 млн. за предходното тримесечие и 77 млн. долара година по-рано.

Джеф Безос ще е особено доволен от постижението на AWS, защото миналата година той прогнозира, че услугата ще се превърне в бизнес за 5 млрд. долара. При сегашното темпо на развитие, AWS по-скоро ще бъде бизнес за 6 млрд. долара още тази година и дори повече. Добрите новини доведоха и до скок на акциите на Amazon с 16%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *