Приходите от интернет реклама в САЩ се свиха с 5% до 5,5 млрд. долара

Приходите от интернет реклама през първото тримесечие на 2009 г. в САЩ възлизат на 5,5 млрд. долара, което представлява спад от 5% спрямо същия период на 2008 г. Това сочат данните от последното проучване на Interactive Advertising Bureau (IAB) и PricewaterhouseCoopers.
От IAB отбелязват, че понижението е регистрирано в условията на рецесия, която засегна другите медийни сектори с по-голяма сила.
„Интерактивната реклама зае полагащото й се място в маркетинговите планове във всички сектори, което означава, че не сме имунизирани срещу по-широките икономически тенденции“, коментира Рандъл Ротенберг, президент и изпълнителен директор на IAB, в съобщение, публикувано на сайта на организацията. Тя обединява над 375 медийни и технологични компании, формиращи 86% от продажбите на онлайн реклама в Щатите.
„Независимо от това потребителите прекарват все повече време с интерактивните медии. Поради тази и други причини делът им от общите маркетингови разходи продължава да нараства. Убедени сме, че ръстът ще се поднови, веднага щом икономическият климат в САЩ се подобри. Интерактивната реклама е най-проследимият начин за достигане до клиентите и в тази икономика дигиталните медии ще бъдат ключов компонент от всяка успешна маркетингова кампания“.
Проучването се изготвя от 1996 г. и се счита за най-точния измерител на приходите от онлайн реклама, като данните се събират директно от компаниите, които продават реклама в интернет в САЩ.

финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *