Приходите от соларната индустрия вероятно ще се удвоят до 2020 г.

Общите приходи на соларната индустрия вероятно ще достигнат 137.02 милиарда долара до 2020г., което е над два пъти повече спрямо отчетените към 2013г. приходи от 59.84 млрд. долара, сочи доклад на анализаторската фирма Frost & Sullivan, цитиран от greentech.bg

Намаляването на парниковите газове, енергийната независимост и сигурността ще са двигателите на растежа в индустрията, констатира докладът.

Frost & Sullivan публикува положителна, но все пак предпазлива прогноза за перспективите за соларната индустрия през 2020г.

Повечето индустрии биха счели прогноза за удвояване на приходите за по-малко от 10 години за много добра, но в случая бързия растеж на фотоволтаичния сектор през първите няколко години на това десетилетие води до определяне на прогнозата по-скоро като консервативна.

„Политическите решения“ ще бъдат ключови за PV пазара през прогнозния период. „Изготвянето на строги регулации за чиста енергия и предлагането на адекватни субсидии за сектора на възобновяема енергия ще бъдат от съществено значение за слънчевия сектор“, за да продължи да расте.

От Frost & Sullivan подчертават, че потенциалът на соларната енергия е „обуздан“ от „високите разходи за инсталациите и за поддръжката на соларните фотоволтаични системи“. Тези фактори, съчетани с „непостоянството на соларната енергия и ниската възвръщаемост на инвестициите от слънчеви фотоволтаични системи“, според доклада, означават, че фотоволтаиката продължава да бъде притисната от конкурентите източници на енергия – вятъра и биомасата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *