Пробив под трендлинията ще предизвика бъдещ низходящ моментум

 

 
EURUSD            
 
Евро/долар опита да направи покачване вчера, с връх на 1.3625 като временна реакция след решението на ФЕД да запази лихвения процент нисък, но по-нататъшния възходящ моментум беше отхвърлен като цената закри по-ниско на 1.3535. Този факт би трябвало да запази низходящия сценарий непокътнат. На четиричасовата графика можем да видим, че цената сега тества второстепенната трендлиния на подкрепа (в жълто). Пробив под трендлинията ще предизвика бъдещ низходящ моментум за тестване на 1.3444-1.3400. Първата съпротива е на 1.3580, чийто пробив може да доведе до възходяща корекция, но като цяло за предпочитане е низходящия сценарий със стратегия на продажби при покачване.
 

 
GBPUSD
 
Паунд/долар беше нерешителна вчера. Краткосрочните сигнали са неутрални, но основния сценарий остава низходящ, тъй като цената все още се движи последователно вътре в мечия канал, поне за тестване на 1.5347 преди целта 1.5250. Непосредствена съпротива е 1.5450/70. Пробив над тази зона може да предизвика по-нататъшна корекция нагоре с тестване на горната граница на низходящия канал. Все още за предпочитане е мечия сценарий със стратегия за продажби на този етап.
 

 
USDJPY
 
Долар/йена опита да се понижи, достигайки дъно на 89.74, но закри по-високо на 90.14. Сигналите в близка перспектива остават неутрални, но предпочитам низходящия сценарий след нарушаването на възходящия канал, което показва неуспех за биковете с тестване на 89.50 и 88.50. Краткосрочна съпротива остава около 90.50/60. Пробив над този район може да ни отведе в неясна зона за търговия, като посоката ще стане също неопределена.
 

 
USDCHF
 
Както може да видите на четиричасовата графика, долар/франк все още се намира в зоната на триъгълника, индикирайки консолидационна фаза, но изгледите все още са възходящи. Очаквам ясен пробив над триъгълника да продължи бъдещия възходящ импулс с цел 1.1000. От друга страна, пробив под триъгълника би трябвало да ни отведе в неопределена зона за търговия, като посоката ще стане също неясна. Първата подкрепа е в района на 1.0750.
 

 
*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. 
 

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *