Проверяват бизнесмени за коли на любовници

Бизнесмени ще бъдат проверявани от данъчните заради луксозните коли, които подаряват на любовниците си. Данъчни шефове от страната вчера бяха привикани на инструктаж в Националната агенция за приходи в София по повод предстоящия удар срещу сивата икономика, съобщава“Стандарт“.
Ден по-рано финансовият министър Пламен Орешарски и шефът на НАП Красимир Стефанов представиха мерки за повишаване на приходите в хазната пред депутатите от бюджетната комисия на парламента. Специалeн акцент във вчерашната среща беше принудителното събиране на дълговете към хазната. Сред набелязаните мерки е отнемане на лицензи и разрешителни на длъжници и опразване на парите от касите им. Запорирането на сметките на длъжниците е честа практика за събиране на просрочените данъци. Често обаче длъжниците крият банковите си сметки или плащат в брой. Затова данъчните ще започнат хайки в цялата страна за прибиране на оборота от сейфовете на длъжниците. При това няма как да се мине без конфликти и викове, опасяват се редови данъчни служители. Затова те ще поискат съдействие от страна на полицията при влизането в магазините и офисите на длъжници, които отказват достъп до сейфа си.
Проверките за доходите от наеми в София пък ще започнат от централните софийски улици. Собствениците на луксозните магазини на търговските улици и възловите места в София взимат огромни наеми, но често “забравят“ да ги декларират. Разкритите досега недекларирани доходи от наеми са за 74 млн. лв.
Данъчните започнаха да събират и информация от лизинговите къщи и от КАТ за скъпите автомобили, които са придобити през последните години. Ако доходите на собствениците на лимузини не стигат да си плащат лизинговите вноски, ще бъдат проверени от данъчните. Така под ударите на инспекторите ще попаднат добре облечени бизнесмени, фолк певици и политици. Придобилите скъпи жилища на стойност над 500 000 лв. също ще бъдат проверени, ако официалните им доходи не позволяват такава инвестиция. Много собственици на луксозни коли и жилища обясняват на данъчните, че са получили заеми от роднини и приятели. Затова данъчните ще стартират ревизии и на тези роднини, които раздават големи заеми или подаръци. Така под ударите на проверките ще се окажат и бизнесмени, които са подарявали скъпи коли на любовниците си.

БЛИЦ
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *