Прогнозират годината да завърши без спадове за туризма

За туризма годината може да завърши с минимален растеж от 0,6 на сто спрямо миналата година. Това съобщи Анелия Крушкова, която ръководеше закритата Агенция по туризъм. Според нея – това е голям успех за българския туризъм на фона на световните спадове в сектора заради кризата.
„Имаме почти около нула – плюс 0,6 на сто, което е един много добър резултат на фона на драматичните прогнози, които отправиха и представителите на туристическа индустрия, пък и всички наблюдатели на икономическия сектор в България в началото на годината. Така че в този ред на мисли със сигурност тази година ще приключим успешно. Плюс 0 процента е един голям успех за туризма в България”, каза Крушкова.
„Това, което касае зимния туристически сезон, е нещо, което е по-скоро в сферата на прогнозите. Аз говоря с представители на туристическата индустрия. В голямата си част от една страна, те продължават да поддържат този страх, който завладя цялата ни страна, но от друга страна, те казват, че успяват да търгуват България като туристическа дестинация доста успешно. За мен лично тази година ще повтори миналогодишния период и успехът, който имахме миналата година в туристически сезон”, допълни Анелия Крушкова.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *