Прогнозират голям ръст на семейните пътувания по света

Ново проучване прогнозира значително увеличение на международните пътувания от домакинствата в световен мащаб през следващото десетилетие. Проучването изчислява, че около 282 милиона домакинства ще планират поне една почивка зад граница годишно до 2025 г., ръст от почти 35% спрямо 2015 г.

Проучването разглежда настоящите модели на пътуване на картодържателите на Visa по целия свят и ги съчетава с оценки на индустрията и прогнози за пътуванията. Средните разходи на домакинствата, които е най-вероятно да пътуват в чужбина, ще достигнат през 2025 г. средно 5 305 долара годишно, се посочва в проучването. Изследването също така разкрива ключовите фактори, които се очаква да влияят върху международните пътувания през следващото десетилетие. Сред тях са нарастващата средна класа в световен мащаб, по-голямата интернет свързаност, подобрената транспортна инфраструктура в много страни и застаряването на световното население, което има повече време за ваканционни пътувания информира economynews.bg.

Проучването, което беше осъществено от консултантската компания Oxford Economics, анализира и прогнозните разходи в отделни страни и региони.

 

 

Орлин Делев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *