Програма и лотария на НАП взеха награди

Програма с образователна цел „Влез в час с данъците“ и Лотарията с касови бележки на НАП бяха наградени в конкурса „BAPRA Bright Awards“, организиран от Българската ПР асоциация. 

Международно жури оцени най-успешните ПР кампании в България, като отличи „Влез в час с данъците“ като проект, постигнал ефективен и дългосрочен резултат с ясна разпознаваемост. В продължение на 3 години приходната агенция реализира образователната програма, която има за цел да повиши данъчната и финансова грамотност на подрастващото поколение в България. Агенцията е пионер в дигиталното обучение сред младите със системата си за онлайн обучение, която беше въведена през миналата година. Всяка събрана точка, довела до максимален брой верни отговори даваше шанс за спечелването на дрон, електронна книга, портативен говорител или камера за екстремни спортове. Курсовете дават отговори и на такива въпроси като  „Кога декларираме доходите си?“, „Как се възстановяват здравноосигурителните ми права при завръщане в България?“ и други полезни теми за младите хора в страната.  Засиленият интерес към кампанията „Влез в час с данъците“ се дължи на професионализма и добрите умения на 22-мата лектори от агенцията, които от началото на тази учебна проведоха 115 учебни часа на младите бъдещи данъкоплатци.

Над 700 учебни часа, посветени на данъците и осигурителните вноски в средните училища в страната, са провели лектори на НАП в рамките на образователния проект на Агенцията „Влез в час с данъците“. В продължение на 3 години приходната агенция реализира образователната програма, която има за цел да повиши данъчната и финансова грамотност на подрастващото поколение в България. Агенцията е пионер в дигиталното обучение сред младите със системата си за онлайн обучение  която беше въведена през миналата година.

През изминалата седмица НАП представи опита си във фискалното образование пред работна група към Европейската комисия, която подготвя програма на фискално обучение на ЕС. Образователният проект на НАП „Влез в час с данъците“ получи висока оценка в Брюксел, като част от подходите, използвани в България, ще бъдат възприети и на европейско ниво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *