Продажбата на bTV изведе News Corp на печалба

<a
href=’http://r.ibg.bg/www/delivery/ck.php?n=a4b43ff3&amp;cb=130258′
target=’_blank’><img
src=’http://r.ibg.bg/www/delivery/avw.php?zoneid=95&amp;cb=130258&amp;n=a4b43ff3′
border=’0′ alt=“ /></a>

Медийният конгломерат News Corp излезе на печалба за изминалото тримесечие, коригирайки загубата си отпреди една година благодарение на продажбата на българския телевизионен канал bTV и спадането на разходите за преструктуриране.
Нетната печалба на News Corp за четвъртото й фискално тримесечие, приключило на 30 юни, възлиза на 875 млн. долара, или 33 цента на акция. Преди година тя отчете загуба от 203 млн. долара, или 8 цента на акция, предаде AP.
Увеличението на рекламните приходи на телевизионните канали на News Corp и на притежавания от нея всекидневник Wall Street Journal помага за 6-процентния ръст в приходите й за разглежданото тримесечие до 8,11 млрд. долара.
Печалбата на телевизионното студио на News Corp. и на социалната й мрежа MySpace намалява. Спадът е компенсиран от продажбата на медийната група на bTV на Central European Media Enterprises (CME), която бе финализирана на 20 април.
Сделката за 400 млн. долара направи CME собственик на телевизионния канал bTV, кабелните bTV Cinema и bTV Comedy, както и на 74-процентовия дял на News Corp в Радиокомпания Си.Джей, която управлява няколко радиостанции у нас.
Оперативната печалба на News Corp обаче намалява леко до 932 млн. долара от 948 млн. долара преди година. Причината за това се крие в по-големите разходи за правата да излъчване на спортни събития, като автомобилното състезание Наскар и Световното първенство по футбол.
След като се изключат еднократните ефекти печалбата на акция възлиза на 30 цента, което се оказа над очакваните анализатори 20 цента на акция. News Corp е увеличила значително паричната си наличност до 8,71 млрд. долара в сравнение с 8,18 млрд. долара за предходното тримесечие.
Ръководството очаква оперативната печалба за 2011 г. да се увеличи с около 10% спрямо реализираната за изтеклата фискална година оперативна печалба от 4,46 млрд. долара.
Главният изпълнителен директор на News Corp Рупърт Мърдок е оптимистично настроен за развитието на световната икономика през следващите шест месеца, но остава предпазлив в очакванията си за нея в средносрочен план.
Акциите на News Corp поскъпват с 3,5% до 14,34 долара заброй по време на електронната търговия на Нюйоркската фондова борса днес.

финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *