Продажбата на CCS и Mall Varna е една от най-големите сделки в Европа

Инвестиционната продажба на City Center Sofia и Mall Varna на обща стойност 221,5 млн. евро е една от най-големите сделки на Стария континент през 2008-ма година и се оказа ключова за класацията на водещите европейски брокери. Двете сделки изведоха посредническата компания Cushman&Wakefield в Топ 3 на най-успешните европейски брокери, съобщиха от асоциирания им партньор в България Forton International.

Компанията отбелязва рекорден ръст от 52% за 2008-ма година и посредничи в сделки с инвестиционен обем 27,5 милиарда евро.
Cushman&Wakefield, които в България, Сърбия и Македония, са представени ексклузивно от Forton International, са единствената посредническа компания от топ 10 европейски брокери със успешни инвестиционни сделки за недвижими имоти със стойност над 100 милиона евро в България.
С това компанията доказва своите намерения за активна работа в региона и за момента заемат лидерска позиция в областта на инвестиционните продажби в България и региона.

Според проучването Top Ten EU Brokers на престижното издание Property EU предходната година е била трудна за бранша и повечето големи компании е трябвало да „затегнат коланите“.

Въпреки световната икономическа криза, която осезаемо се усети през втората половина на 2008-ма и значително затрудненото банково финансиране на сделки в недвижимите имоти впоследствие, двете транзакции не само успяха да бъдат осъществени, но и постигнаха изключителна цена за собствениците на двата търговски центъра, коментира Сергей Койнов, изпълнителен директор на Forton International.
Успехът в инвестиционните продажби се дължи на постигането на правилния баланс между значителния международен опит при посредничеството в големи транзакции на Cushman & Wakefield, познаването на местния пазар и неговите особености от страна на Forton International и установените отношения на доверие с големите инвеститори с интерес към Източна Европа.

Въпреки факта, че според повечето представители на сектора, участвали в класацията на Property EU, настоящата 2009-та година няма да постигне инвестиционните обеми от 2008-ма, изключително важен е фактът, че България се появи на картата на големите инвестиционни сделки в Европа и надеждата е това да не е за последен път.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *