Продължават боевете в Либия между бунтовниците и силите на Кадафи

Либийските бунтовници, които са изтласкани на изток от верните на Кадафи сили, се зарекоха да бранят Аджадабия – град от стратегическо значение за опозицията. Генерал Абдел Фатах Юнис косвено призна, че силите, лоялни на либийския лидер са си върнали контрола над град Брега, на 240 километра югозападно от Бенгази.
Междувременно режимът в Триполи обяви, че пристанищата на страната са в безопасност и подновяват работа след края на „актовете на саботаж“. Националната петролна компания на Либия настоява служителите да се върнат на работа по петролните съоръжения и всички дружества, включително и чуждестранните, да изпратят танкерите си, за да започне товарене на суровината. Производството на петрол намаля с около 80 на сто в началото на бунта срещу режима на Муамар Кадафи.
На среща с посланици на Русия, Китай и Индия Кадафи призова Кадафи прикани страните им да инвестират в либийския петролен сектор.
Ройтерс съобщи също, че Триполи привества създаването на Африканския съюз на специална група, която да посети Либия и да й помогне за излизане от кризата.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *