Продължава затишието на родния пазар

Силните данни за продажбите на дребно в САЩ обнадеждиха инвеститорите и американски пазари стартираха деня с покачвания, като индекса Дау Джоунс ще се опита отново да прескочи ключовото ниво от 16 хил. пункта. Европейските акции нямаха значителни промени и остават в подножието на върховете си от началото на седмицата.

И днес на Българска фондова борса продължава бездействието на инвеститорите, като по-значителен оборот от близо 1 млн. лева се регистрира единствено на облигационния пазар. Акциите търгувани на родния пазар остават ниско ликвидни, като търговията се доминира от пакетни прехвърляния по отделни позиции.

Продължава високия интерес към дружествата инвестиращи в земеделска земя. Начело на търговията днес застана „Булленд инвестмънтс” АДСИЦ, който повиши пазарната си оценка с малко над 6%.

Силен ръст от 5.5% отбеляза и друго дружество със специална инвестиционна цел – Фонда за енергетика и енергийни икономии.

Сред индексите на БФБ се открой единствено BGREIT, който скочи с 1.16%, докато при останалите измерители промените бяха минимални.

Търговията на компенсаторния пазар днес беше слабо активна като леки покачвания записаха жилищните записи и земеделските бонове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *