Проекти за близо 19 млн. лв. реализирани в Смолянско за последните 4 години

В периода 2005-2009 г. на територията на област Смолян чрез проекти по програмите Красива България, Социално–инвестиционния фонд, ФАР и Фонд за социална политика са реализирани 104 обекта на обща стойност 18,67 млн. лв., съобщи информационният портал за еврофондовете, позовавайки се на изказване на министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова, която посети общо четири общини в областта през изминалите два дни.
В момента в област Смолян по програмите за временна заетост работят 995 души, както и 526 лица като лични асистенти на хора с увреждания. По думите на Масларова вече са договорени 45% от средствата за Националния план по заетостта, който цели ограничаване на безработицата в условията на криза.
Само по програма „Красива България” през тази година ще се разкрият около 13 000 работни места за строители, каза Масларова.
По думите й хората предпочитат социални услуги и работа вместо пари в кеш. Ако през 2006 г. около 1900 човека са получили пари на ръка в област Смолян, то през 2008 г. техният брой в областта е над два пъти по-малко – 926.
Министър Масларова заяви, че правителството е увеличило двойно средствата за хората с увреждания за една година – през 2007 г. те са били 63 млн. лв., а сега са 143 млн. лв.

investor.bg
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *