Проектът за регистър на „Брокер на недвижими имоти“

Професионалният регистър на юридически лица с предмет на дейност посредничество при сделки с недвижими имоти и физическите лица, упражняващи професията „Брокер на недвижими имоти“.

Професионален регистър на брокерите пусна Национално сдружение ...

преди 17 часа

Проектът е поредна стъпка в работата на Национално сдружение “ Недвижими имоти“ към по-висока степен на прозрачност на бранша, съобщиха от Сдружението. Включването в Регистъра е доброволно и той е отворен за всички агенции и професионалисти в бранша.

Избираме брокер на имоти от нов регистър - Имоти - www.pariteni.bg

В Регистъра ще може да се вписва всяка агенция за недвижими имоти и нейните брокери и агенти, които приемат правилата на Международната коалиция за етични стандарти (IESC) – отговорност, поверителност, избягване конфликт на интереси, финансова отговорност, добросъвестност, законосъобразност, отразяване, стандарт на обслужване, прозрачност, доверие. Всяка една агенция ще може да представи на потребителите своя опит, мисия, визия и бизнес модел. Всеки брокер и агент ще може да декларира своето образование, професионални квалификации, специализации, сертификати и др.

Добромир Ганев: Закон за дейността на брокерите и агентите ще има ...

Професионалният регистър дава възможност на клиентите – продавачи, купувачи, наемодатели, наематели – да изберат както агенция, така и конкретен брокер или агент, на които да се доверят при осъществяването на желаната от тях имотна сделка.

Трябва ли държавата да регулира брокерската професия?

Регистърът е още една стъпка в помощ на потребителите за информиран избор при намирането на компетентен професионалист, посочват от Сдружението. Регистърът е достъпен на: https://publicregister.bg/bg/

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *