Производителите и вносителите на цигари свободно ще образуват цените на тютюневи изделия

МС прие промени в Наредбата за условията и реда за регистриране на цените на тютюневите изделия

Производителите и вносителите на цигари свободно ще могат да образуват и регистрират цените на тютюневи изделия от обнародването на днешното постановление на Министерския съвет в „Държавен вестник“. На заседанието си правителството прие промени в Наредбата за условията и реда за регистриране на цените на тютюневите изделия от местно производство и от внос, търговията с тютюневи изделия и контрола върху търговията.

Измененията в подзаконовата нормативна база са свързани с утвърдените от Народното събрание промени в Закона за тютюна и тютюневите изделия, с които се дава възможност производителите и вносителите на цигари свободно да образуват и регистрират цените им.

Цигарите, облепени с бандерол с обозначена върху него цена, определена с постановление на правителството от 2005 г., ще се продават по цената, посочена на бандерола до изчерпване на количествата. Производителите и вносителите на цигари са длъжни в 7-дневен срок от влизане в сила на това постановление да подадат в митническата служба по местонахождението на данъчния склад справка-декларация за наличните към датата на влизане на постановлението в сила количества тютюневи изделия.

Забранява се продажбата на тютюневи изделия на вътрешния пазар, за които няма регистрирана цена, и които не са облепени с бандерол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *