Прокуратурата на Ню Йорк даде ултиматум на Bank of America

Главният прокурор на Ню Йорк Ендрю Куомо заплаши вчера да предяви обвинения срещу висшето ръководство на Bank of America Corp заради отказа да предостави важна информация около поглъщането на Merrill Lynch.

Главният прокурор на Ню Йорк Ендрю Куомо заплаши вчера да предяви обвинения срещу висшето ръководство на Bank of America Corp заради отказа да предостави важна информация около поглъщането на Merrill Lynch Co. през миналата година, съобщи агенция „Ройтерс“.
„Законът посочва ясно, че сътрудниците на Bank of America не са могли да прибягват до съвети на юристи, а в същото време упорито отказват да разкрият съдържанието на разговорите си със съветниците си“, е написал Дейвид Марковиц, шеф на бюрото за защита на инвеститорите към прокуратурата в писмо до банката.
Главният изпълнителен директор на BofA Кенет Люис и други ръководители на компанията посочиха, че ще използват решението на адвокатите си да не разгласяват информация за сливането си с Merrill Lynch.
От своя страна Куомо даде на банката срок до 14 септември, след което по думите му някои топ-мениджъри ще бъдат привлечени под отговорност.
Куомо обвини Bank of America в скриването на информация от акционерите за загубите на Merrill за последното тримесечие на миналата година, както и за премиите на ръководителите на погълнатата компания. Ръководството на BofA се въздържа от разкриването на допълнителна информация за поглъщането, тъй като се опасява от нова вълна съдебни дела по повод сливането си с Merrill.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *