Промените в ЗППЦК – написани без оглед на препоръките от професионалните асоциации

Професионални организации възнегодуваха срещу проекта за изменение и допълнение на Закона за публичното предлагане на ценни книжа.

В отворено писмо до Министерство на финансите Асоциация на индустриалния капитал в България и (АИКБ) и Асоциация на директорите за връзки с инвеститорите в България (АДВИБ) изразяват недоумение от факта, че нито едно от предложенията им не е взето предвид в предложения пред проект. Организациите настояват също да бъдат информирани за това какви са причините, поради които авторите на проекта не са взели предвид предложенията за промени в закона.
Наред с това от Асоциацията на индустриалния капитал се оплакват, че са научили за разпространения от Министерство на финансите проект чрез трети лица, което представлява нарушение на чл. 26 от Закона за нормативните актове, което включва и неспазване на срока, предвиден в ал. 2 на същия член. Нещо повече, съставителят на проекта и до този момент не е публикувал на своята интернет страница проектът на този нормативен акт заедно с мотивите, съответно доклада към него, както го задължава цитирания текст от Закона за нормативните актове, се посочва още в отвореното писмо.
Писмото е подписано от Васил Велев, председател на УС на АИКБ, и от Даниела Пеева, председател на УС на АДВИБ.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *