Проститутки се оплакаха от ”чистки” и настояха да излязат ”на светло”

Това заяви на специална пресконференция една от потърпевшите – Рени Иванова, цитирана от БГНЕС и Дарик радио.
По думите й голяма част от проституиращите искат легализация на професията, както и обществото да има реална представа и да не си затваря очите за това, което се случва. А един евентуален законопроект, който ще им позволи да излязат на светло, ще премахне проблемите като сводничество, насилствен труд и малолетната проституция.
„Много пъти задавах въпроса дали това са престъпниците на тази държава и дали така се изчистват улиците“, допълни Рени Иванова. Тя разказа, че е била задържана през ден в ареста и има множество актове за нарушения. Основанията за актовете са заради предпоставка за пътнотранспортни произшествия и за придобиване на средства по аморален начин.
„Да, това съм аз. Работя, но това не ми пречи да бъда добра майка, например“, сподели Рени Иванова. Тя каза, че не познава жена от бранша, която да е изоставила детето си.
Според Даниела Великова от Варна най-трудно в бъдещия законопроект ще бъде да се премахне сутеньорството. Според нея това ще засегне много икономически интереси. „Трябва да има закон, защото така самите хора ще си плащат и данъците“, каза пък Весела, която също работи това от дълго време. Тя посочи, че почти всички европейски държави имат определена законова уредба.
Според изследване на фондацията РискМонитор, оповестено в края на октомври, в България месечно проституират между 5000 и 8000 души. 90 на сто са жени, 5% са мъже, а още толкова – транссексуални. Ромите са 70 на сто. Общият брой на клиентите е около 3700 души.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *