Протести в София, Попово и Айтос

 
 
 

 

 

Работници от дружеството „Напоителни системи“ ще протестират пред министерството на земеделието заради неизплатени заплати. Държавата не е превела 10 милиона лева на дружеството за извършени дейности от миналата година и това е основната причина работниците да не получат парите си.
В повечето от клоновете на „Напоителни системи“ не са получавали заплати от май, а в 7 района работниците работят без заплати от март. Средното възнаграждение е 340 лева. Анелия Начева -председател на Федерация „Земеделие и гори“ към КТ Подкрепа допълни: „Синдикатите в „Напоителни системи“ настояват да се вземе решение как ще работи дружеството.“ Светла Василева -председател на федерацията на независимите синдикати от земеделието към КНСБ: „Въпреки многократните срещи с министъра на земеделието все още няма решение на проблемите в „Напоителни системи.“ Персоналът на многопрофилната болница в Попово ще протестира против закриването й. Болницата обслужва и жителите на съседната община Опака. След евентуално закриване на лечебното заведение те ще бъдат принудени да пътуват за лечение чак до Търговище, сочат организаторите на протеста. Организатор на митинга, който ще се състои от 11 часа в двора на лечебното заведение, е гражданското сдружение „Антола 2006”с председател Иван Неделчев.
Заради възстановяването на Недим Генджев като председател на Висшия мюсюлмански съвет, имами, председатели на мюсюлмански настоятелства и редови мюсюлмани от Бургаска, Ямболска и Сливенска област организират протестно шествие в Айтос.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *