Протест на превозвачите

Български превозвачи излизат на протест утре. Тирове ще бъдат струпани на шест контролно-пропускателни пункта – ГКПП Капитан Андреево – Капъкуле, Лесово – Хамзабейли, Кулата – Промахон, Дунав мост – Русе, Дунав мост – Видин и Калотина, където има традиционно и най-голямо струпване на камиони. 

 

 

Протестът ще започне в 10 часа и ще продължи два часа, предупредиха организаторите в декларация. Тя е подписана от Съюза на международните превозвачи, Националното сдружения на българските превозвачи, транспортните компании, членове на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, Съюза на транспортните работници и Асоциацията на българските износители.

Браншовите организации се обявяват против продължаващата вече няколко месеца усложнена обстановка на граничните пунктове. Нашите шофьори са принудени да чакат по 24-30 часа, за да преминат, коментира пред „Труд“ Красимир Лалов, зам.-председател на управителния съвет на Националното сдружения на българските превозвачи. По думите му тази ситуация затруднява не само бизнеса, но и прави икономиката ни неконкурентна. Той не уточни дали камионите ще блокират движението на пунктовете, информира в.Труд.

Според браншовите организации продължителното престояване по ГКПП води до загуби от стотици хиляди левове дневно както за фирмите, упражняващи дейност по международен автомобилен превоз на стоки, така и за икономиката на страната.

Бизнесът губи хиляди левове всеки ден

Въпреки многократните сигнали и апели към отговорните институции за справянето с проблема с дългото чакане на ГКПП на страната резултат няма. Напротив, положението се влошава с всеки изминал ден, което води до ескалиране на напрежението, пишат организаторите.

И допълват, че при такова развитие на ситуацията не могат да останат безучастни към проблемите на българските превозвачи, което налага предприемане на действия в защита на българския транспортен бранш.

 

financebg.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *