Процедура по несъстоятелност се задава в ЦСКА

Черните облаци надЦСКАсе сгъстиха вчера. Почти сигурно стартира процедура по несъстоятелност заради много скрити от Александър Томов дългове, които били открити допълнително от новото ръководство, пише „24 часа“.

Обмисля се да се търси вариант, в който отборът да остане в елита под ръководството на синдик, който задължително ще влезе при образуването на подобно дело.

По същия начин навреметоиградори „Ливърпул“. Имаше такава процедура и при „Олимпиакос“.

Срещата на Ивайло Манджуков с Васил Божков въобще не била за купуването на отбора. Босът на НОВЕ бил категоричен, че втори път в българскияфутболнямало да влиза.

Той бил молен за логистична подкрепа при справянето с тежката ситуация. Божков бил категоричен, че смята да помогне с връзките си, за да бъде спасен евентуално клубът.

Всички срещи обаче са отложени за понеделник, като тогава ще има повече яснота дали ще се тръгне към фалит, или ще се намери спасител.

Вчера Манджуков имаше няколко срещи с миноритарни акционери в клуба, за да се изясни те дали могат да помогнат с нещо.

Вече е сигурно, чеЦСКАняма да получи лиценз за участие в евротурнирите, но този за вътрешното първенство почти е покрит.

При положение, че влезе синдик, той трябва да разпродаде играчите и с тях да удоволетвори кредиторите на клуба. Най-големият е държавата, като едва ли ще бъдат покрити над 10 милиона лева от футболисти. Заради това всички останали, които имат да вземат пари отЦСКА, ще останат с празни джобове.

Голям проблем ще бъде и базата на отбора, защото договорът на министерството на спорта е с акционерното дружество и ако се стигне до фалит, той ще бъде нищожен.

Така дори да се появи новЦСКАв областната група, не е ясно дали ще намери къде да играе. И този вариант обаче се обсъжда усилено на „Българска армия“, като не е изключено да се търси и сливане с отбор поне от трета дивизия, защото в момента такъв от столичния регион в „Б“ група липсва. БФС разрешава подобни сделки, но само с клубове от един регион. Във „В“ група поне засега са „Витоша“ (Бистрица), „Конелиано“ (Герман) и „Сливнишки герой“ (Сливница).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *