Путин: България е важен партньор

Ние сме важни търговско-икономически партньори един за друг и се радвам, че имаме днес възможността да поговорим за всички въпроси на нашето сътрудничество, да се анализира направеното и да се набележат перспективите. Това заяви министър-председателят на Русия Владимир Путин при срещата му с българския премиер Сергей Станишев и водената от него делегация.

Владимир Путин подчерта, че годината е особена за двустранните отношения, тъй като се отбелязват 130-годишнината от Търновската конституция и 130-годишнината от установяването на дипломатическите отношения. Нашите отношения се развиват добре. Търговският стокообмен расте, въпреки че през последните месеци се забелязват някои негативни тенденции, посочи Путин и добави, че въпреки това сега има най-големия стокообмен за последните години.
Премиерът Сергей Станишев изрази надежда Годината на България в Русия да помогне не само за развитието на културните, но и на икономическите отношения. За мен е важно, че успяхме да дадем нов тласък и нова динамика на взаимноизгодните делови отношения, каза премиерът. Увеличават се руските инвестиции в българската икономика и расте потокът от руски туристи, заяви той.
Премиерът отбеляза, че по време на днешната дискусия ще има възможност да се обсъдят редица стратегически споразумения, подписани в София през миналата година за Южен поток, за АЕЦ Белене и за реализацията на проекта Бургас – Александруполис.
БТА
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *