Путин предлага нов съюз Русия-ЕС

Руският премиер Владимир Путин предложи в Европа да бъде създаден икономически съюз, който да обхваща територията от Владивосток до Лисабон. Това се казва в статия на немския вестник Sueddeutsche Zeitung, цитирана от lenta.ru, по повод участието на руския премиер в ежегодния икономически форум на ръководителите и топ мениджърите на германските компании.
Пред започващата му двудневна визита в германската столица Путин настоява за премахване на визовите ограничения между Русия и Европейския съюз и изграждането на зона за свободна търговия, предаде БНР.
Статията излиза в навечерието на двудневното посещение на руския министър-председател Владимир Путин в Германия. В нея той пише, че Русия би искала да излезе с поука от най-голямата икономическа криза за последните осем десетилетия и би искала да засили сътрудничеството си с Европейския съюз, като се стреми към изграждането на “общ континентален пазар“. Целта трябва да е изграждането на “една хармонична икономическа общност от Лисабон до Владивосток“, пише Путин в “Зюддойче цайтунг“.
Въпрос на бъдеще е изграждането на зона за свободна търговия и различни форми на икономическа интеграция, смята още руският премиер. Необходимо условие за сближаването на Русия и Европейския съюз е премахването на визовия режим. Отменянето на визовия режим трябва да е началото, а не завършек на процеса на реална интеграция на Русия и Европейския съюз.
“Трайно партньорство на нашия континент не е възможно, докато има бариери, пречещи на човешките и деловите контакти. А най-голямата от тях е визовият режим между Русия и ЕС“, отбелязва Путин в статията.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *