Путин хвали шпионите на банкет в Кремъл

Русия стана силна, конкурентите недоволстват, казва Сергей Лавров

Москва. С шампанско и класическа музика руският президент Владимир Путин поздрави възраждащите се руски тайни служби за ролята им в опазването на националните интереси, предаде агенция Ройтерс. Ден на работещите в органите за държавна сигурност бе честван завчера в Русия. По този повод Путин даде прием в Кремъл и похвали професионализма, отговорността и патриотизма на служителите на спецслужбите. Според него от тях до голяма степен зависи успешното решаване на изключително важни държавни задачи, ефикасното противодействие на международния тероризъм и на транснационалната престъпност.

Путин, който е бивш офицер от КГБ, издигна колеги от службите за сигурност на високи постове в Кремъл, където те са създали един от най-могъщите руски кланове, ръководен от зам.-шефа на президентската администрация Игор Сечин, отбелязва Ройтерс.

Русия стана силна държава, което предизвиква недоволство у конкурентите и те се опитват да я отслабят с „аморални“ действия, излизащи „извън рамките на приличията“, заяви на годишната си пресконференция външният министър Сергей Лавров. За основни неприятели на Русия бяха обявени западните медии, грузинските власти и техните „външни покровители“, отбелязва „Комерсант“. Въпреки сложните отношения с Грузия Путин честити вчера на грузинския си колега Михаил Саакашвили 39-ия му рожден ден.

„Пожелавам на вас и на вашето семейство крепко здраве и благополучие“, пише той в поздравлението, съобщи пресслужбата на Кремъл.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *