Първанов: Ситуацията с Желева беше неспасяема

Скандалът не издига националното ни самочувствие. Изслушването на Румяна Желева мина зле. Цялата тази кампания натовари негативно не само името на кандидата, но и на правителството, и на страната като цяло.
Това казва президентът Георги Първанов пред в.”24 часа”, цитиран от БГНЕС. Основната причина бе в самата номинация. Виждаме разликата сега с един силен, убедителен кандидат, какъвто смятам, че ще е Кристалина Георгиева, отбелязва Първанов в отговор на въпрос, че не одобрява поведението на опозицията. Отношението към Георгиева е коренно различно и съм сигурен, че няма да има негативен отзвук, допълва той.

Не се меся в работата на правителството по този въпрос и не е редно да го правя. Декларирах обаче готовност да подкрепя усилията на кабинета. Но, както се казва, каквото човек сам си направи, никой не може да му го направи. Ситуацията беше неспасяема, убеден е президентът.

Кризата дойде у нас по-късно и има по-различни проекции от това, което наблюдаваме на Запад. При нас финансовата система като цяло е по-стабилна, но много ощетен е реалният сектор. Точно там ще имаме по-голяма продължителност на кризата. И затова целта на дискусията “България – накъде след кризата”, е да се намерят жизнеспособните, стратегически отрасли, в които държавата да инвестира, отбелязва Първанов.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *