Пътната агенция получава 501 млн. лв. за рехабилитация на пътища

Национална агенция „Пътна инфраструктура” (НАПИ) утре подписва рамково споразумение с управляващия орган на оперативна програма „Регионално развитие“ за получаване на 501 млн. лева по програмата, съобщиха от Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).
Сумата е по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за рехабилитация и реконструкция на второкласни и третокласни пътища”.
Средствата ще бъдат използвани за реконструкция и рехабилитация на второкласни и третокласни пътища, обслужващи вътрешно регионални връзки, и за реконструкция и рехабилитация на второкласни и третокласни пътища, осигуряващи достъп до райони с потенциал за развитие на туризма.
Общата дължина на пътищата втори и трети клас, които ще се реконструират и рехабилитират с финансова подкрепа по програмата, е 660 км, като е изчислено, че така по тях ще се увеличи трафикът на пътници и товари с 16%.
Схемата за безвъзмездна финансова помощ се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *