Пътната обстановка в страната

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. В почти цялата страна превалява сняг, а в районите на Шумен, Добрич, Варна и Бургас валежът е от дъжд.
Пътните настилки, включително и по АМ „Хемус” и АМ „Тракия”, са заснежени и мокри, а по усойните места и виадуктите частично заледени. Проблемните участъци се почистват и опесъчават. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Поради мъгла е намалена видимостта до 100 метра в района на Белоградчик и по АМ „Тракия” в района на Пазарджик.
Затворени са проходите Троян – Кърнаре, Твърдица – Елена, Етрополе – Златица и Върбишки.
Въведени са следните ограничения за движение на МПС-та: забранено е преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан, по пътя Сливен – Ичера, както и в района на Доспат и Ардино.
Всички автомобили да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите Превала, Рожен, Пампорово и Ришки проход и в района на Златоград, Велинград и Пещера, както и по пътя Тополовград – Харманли.
Веригите за товарните автомобили са задължителни по пътя Котел – Омуртаг, Русе – Велико Търново, Русе – Разград и Русе – Кубрат, а през прохода Шипка веригите са задължителни за всички автомобили. Товарните автомобили да са с вериги и без ремаркета и полуремаркета по пътя Белово – Юндола, Велинград – Сърница и Велинград – Юндола – Аврамово.

По информация от 6 ч. тази сутрин ГКПП Кулата работи нормално, пропускат се всички автомобили.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *