Пътуването с влак поскъпва с 9% от 1 януари

Припомняме ви, че от 1 декември пътуването в бизнес влаковете на БДЖ поскъпна с 15%.
2,9 млн. лв. са нанесените щети за БДЖ от стачката. Недев и председателят на съвет на директорите на дружеството Владимир Владимиров определиха протеста на синдикатите като неуспешен, защото не е допринесъл за нищо, а е генерирал само загуби.
От БДЖ очакват синдикатите активно да бъдат съпричастни към реформата, която трябва да се осъществи в ЖП депата, информира БГНЕС. По този повод Владимиров коментира: „Петте мерки за ускоряване на реформата се реализират вече и ръководството на БДЖ е доволно. Спрени са 138 влака, продаваме неоперативни активи, увеличихме цените на билетите в търговските влакове, а от 1 януари с 9 % се увеличават и цените на билетите за субсидираните влакове, върви процесът на освобождаване на служителите. Доволни сме от реформата и чакаме резултатите през 2012 година“.
Ръководството на БДЖ е получило молби за връщане на влакове, които няма да бъдат удовлетворени.
На 1 февруари ръководството на БДЖ ще оттегли иска си в съда срещу служители на железниците, които протестираха в последния месец, стана ясно още днес. 1 месец по-рано ръководството ще спре да дава по 6 заплати за доброволно напускане. До момента от тази инициатива на мениджъмнта са се възползвали близо 1200 души. Според плановете за оптимизация на персонала в железниците 13 000 служители трябва да бъдат намален с 2000 души. Холдингът ще води безмилостна война на гратисчиите. Загубите от пътувания на хора, които не си плащат за превоза, възлизат на над 5 млн. лв. годишно. По този повод Недев коментира: „Чрез проекта за спиране на безбилетните пътувания ние ще се борим безкомпромисно хората, които пътуват с БДЖ, без да си плащат“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *