Работниците от бившето ГУСВ в София протестират

Около 100 работници и служители, работещи в предприятието „Строителство и възстановяване”, по-известно като бившето и доста имотно Главно управление на строителни войски/ГУСВ/, ще протестират пред сградата на държавната фирма в София. Причината са неизплатени заплати от септември миналата година.
Освен заплати, не са разплатени и обезщетения, на са внесени и осигуровки, каза Иво Иванов от КНСБ: Изплатени са четири аванса от септември до сега. По 100-150 лева средно на предприятие. Не са изплатени обезщетенията на пенсионираните и на съкратените. Ние сме използвали, абсолютно всички колеги, отпуската, което реално е незаконно.
Шефът на предприятието Антон Начев коментира, че проблемите са наследени от предишното ръководство: Това са стари проблеми, които ние ги наследихме. Има неплатени заплати от м. май, не от м. септември. В близките месеци няколко сделки и ще успеем да оправим нещата, които са били борчове, така да кажа, на предишните управляващи.
Днес е първият протест на работниците от предприятието. Следващият ще бъде пред сградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството в четвъртък.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *