Равнис! пред закона

Премиерът Бойко Борисов разпореди всички висши партийни функционери да отбележат в срок от година поне един сблъсък с институциите като редови граждани. “Ако некой ми се прави на елитарен и над, зад или въпреки на закона, веднага по едни 20 бона бонус им даваме и да ги гледат всички как се пържат,” предупреди Борисов.

Крак повлече културният министър Вежди Рашидов, когато репортери отразиха претарашването му от полицаи на улицата. Докато художникът изсипваше съдържанието на джобовете си върху капака на патрулката, полицаите поясниха, че лицето е подбудило съмнение за употреба на наркотици. “Само половин бутилка съм пил днес, ама момчетата официално няма как да знаят, че не съм наркоман на марихуана; браво!” похвали Рашидов действията на служителите на реда, докато обуваше отново панталона си.
Още на следващия ден телевизионни екипи случайно заснеха как контрольори от градски транспорт свалят от тролея председателя на парламента Цецка Цачева. “Само за една спирка бях — но сега ще си получа заслуженото,” обясни се Цачева и остави на контрольорите по 50 лв награда за самоотвержеността им.
Като гвоздей на акцията късно снощи подкрепен от журналисти полицейски патрул прекъсна шумно гости в един от апартаментите на собствения им шеф, вицепремиера Цветан Цветанов. “Увлякохме се; не разбрах кога е минало 11, а долу възрастни хора живеят,” призна звездата на купона Искра Фидосова, а полицаите от своя страна й признаха, че има въздействащ глас и може да се каже, че прилича на Адел. Домакинът се закле пред служителите, че спират с ръченицата и се извини на наизлезлите съседи и тв-оператори с домашни постни бомбони.
Опозицията не остана по-назад и днес камери показаха Сергей Станишев да чака на опашка в местната Инспекция по труда. “Загубих си трудовата книжка и много се радвам да даря един следобед на този мръсен коридор и равенството пред закона,” бодро заяви лидерът на БСП, докато прескачаше от опашката за консултации на опашката за деловодството. “Добре поне, че нямам предишни работодатели да обикалям за документи.”

    gradinko.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *