Развалят договор с фирма на Трейс за 400 км

Фонд „Републиканска пътна инфраструктура” ще развали договора си с фирмата „Мостинженеринг”, част от Трейс груп холд АД, за зимното поддържане на 400 км пътища в района на Ямбол и Стралджа, научи Дарик. Причината за това е несправянатео на фирмата със ситуацията около петолъчката при падналия снеговалеж в началото на годината. Информацията потвърди инж. Живко Недев, заместник-изпълнителен директор на фонда.

„Прекратяването на договора става с един месец предизвестие. Когато дойдат отчетите за свършената работа в края на януари, тогава ще бъде преценена и конкретната санкция, която ще понесе фирмата“, уточни Недев.

За неразчистената част от пътя „Мостинженеринг” няма да получи никакви пари, а за останалата – глобата се очаква да бъде между 30 и 100 процента в зависимост от отчета, поясни Недев. По думите му такава санкция досега не е имало в историята на пътното поддържане у нас.

До този час никой от ръководството на Трейс Груп Холд АД не направи коментар. Очаква се това да стане по-късно след като ръководството на Фонд „Републиканска пътна инфраструктура“ обяви на пресконференция детайли по проблема.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *