Райфайзен бе определена за “Най-добра банка в Централна и Източна Европа“

На церемония в Лондон, Райфайзен Централбанк Австрия АГ (РЦБ) и дъщерната й компания Райфайзен Интернешънъл Банк-Холдинг АГ получиха наградата “Най-добра банка в Централна и Източна Европа” от авторитетното британско финансово издание Юромъни. Дъщерните банки в Албания, Босна и Херцеговина, Сърбия и Словакия бяха определени за „Най-добра банка“ на съответния пазар, а Райфайзен Инвестмънт АГ, за „Най-добра инвестиционна банка в Черна гора“.

Това е третата поредна награда на групата РЦБ в Централна и Източна Европа и общо четвърта за региона, след получените призове през 1999г., 2005г. и 2006г. Редакторите на Юромъни обосновават решението си, на база екпанзията на Райфайзен във всички бизнес сегменти и водещата й позиция в страните от ОНД. След наградите на The Banker през есента на 2006г. и на Global Finance през пролетта на 2007г., това е третото значимо отличие, което Групата РЦБ получава.

„Тази награда е поредното доказателство за стратегическите ни позиции, които ще продължим да отстояваме, за да бъдат удовлетворени клиентите ни”, заяви Валтер Ротенщайнер, главен изпълнителен директор на РЦБ и председател на надзорния съвет на Райфайзен Интернешънъл. Херберт Степич, главен изпълнителен директор на Райфайзен Интернешънъл допълни: “През последните две години удвоихме броя на клиентите ни до 12,5 милиона. Радостен съм, че Юромъни още веднъж оценява динамиката ни за растеж”.

Най-добра банка в Албания

За трети пореден път Райфайзен Банк бе определена за “Най-добра банка в Албания”. Финансовата институция бе придобита от Райфайзен Интернешънъл през 2004г. и е най-голямата в страната, с активи, възлизащи на 1,8 млрд. евро (към 31 март 2007г.)

Най-добра банка в Босна и Херцеговина

Райфайзен банк Босна и Херцеговина спечели и през тази година, след като бе определена за “Най-добра банка” в страната през 2006г. Тя е най-голямата местна банка с пазарен дял, надхвърлящ 21%.

Най-добра банка в Сърбия

Райфайзен банк, Белград, отново стана образец, след като бе определена за “Най-добра банка в Сърбия” за шести пореден път. Тя започва дейността си в средата на 2001г, а от 2004г. вече е водещата местна банка.

Най-добра банка в Словакия

Татра банка бе определена за “Най-добра банка в Словакия”. Основана през 1991г., тя е третата по големина финансова институция в страната и в групата Райфайзен Интернешънъл.

Най-добра инвестиционна банка в Черна гора

Базираната във Виена Райфайзен Инвестмънт АД бе определена за “Най-добра инвестиционна банка в Черна гора”.

Членът на УС на РЦБ Патрик Бътлър, който получи наградите от името на Групата РЦБ е убеден, че широката гама от продукти, които предлага групата, стои в основата на успеха. „Водещата ни позиция в синдикираните заеми, продуктите ни в инвестиционното банкиране и новаторството в секюритизацията, са допълнение към силното ни присъствие в Централна и Източна Европа“

Райфайзен Централбанк Австрия АГ (РЦБ) е главната институция на най-голямата банкова група в Австрия – Райфайзен. РЦБ е водеща корпоративна и инвестиционна банка в Австрия и счита ЦИЕ за свой основен пазар. РЦБ е банка в Австрия с глобална мрежа от бизнес подразделения, която обхваща всички важни финансови центрове в целия свят.

Чрез публичната дъщерна компания Райфайзен Интернешънъл Банк-Холдинг АГ, РЦБ управлява най-голямата мрежа от банки в Централна и Източна Европа с дъщерни банки, лизингови компании и представителни офиси на 18 пазара. Близо 12.5 милиона клиенти се обслужват от над 2900 банкови офиси.

Euromoney е водещото месечно издание в света за глобално банкиране, финансите и капиталовите пазари. Наградите, които определят най-добре представящите се финансови институции, както и водещите банки в повече от 100 страни, тази година се връчват за 16 пореден път.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *