Резервацииите с пакет ще се правят и по-късно от средата на юни

Да удължи до 15 юни срока за ранни резервации с пакетни почивки през лятото замисля Браншовата асоциация на хотелиерите и ресторантьорите в Североизточна България. Това съобщи пред журналисти в курорта „Албена“ председателят на организацията Димитър Димитров, цитиран от БТА. Според договореност на браншовиците сега туристи, които предплащат почивката си до 31 май, ползват намаление от 15-20 на сто.
Световната икономическа криза прави летовниците по-предпазливи и към момента има изоставане в резервациите с 15-20 на сто спрямо същия период на миналата година, обясни Димитров. Повечето собственици на хотели в Североизточна България вече са заявили, че са осигурили около 40-50 на сто заетост на базите през сезона, което е по-малко в сравнение с минали периоди. До края на май всички крайморски хотели в региона ще отворят, каза председателят на браншовата асоциация.
Димитров смята, че изоставането в резервациите ще бъде наваксано, тъй като много туристи ще се запишат в последния момент, като оценят предлаганите им бонуси. Той коментира, че изненадата през този сезон са туристите от Литва, Латвия и Украйна, където записванията вървели активно. Асоциацията се готви да посрещне най-много туристи от Румъния, както и български летовници.
Специалисти твърдят, че все още има неизползвани резерви по отношение на цените при офертите „ол инклузив“, където често изобилието поражда разхищение, т.е., не е възможно човек в продължение на18 часа непрекъснато да яде и да пие, тъй като е нааванта, а в същото време да твърди, че почива на море. То това си е чисто угояване, подсмихват се потърпевши.
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *