Рекламират България за 7,5 млн. по ТВ

Национална рекламна кампания на българския туризъм ще се върти по четири водещи паневропейски телевизионни канала. Рекламата ще бъде представена утре от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и зам.- министър Иво Маринов, съобщиха от пресцентърана икономическото ведомство.

Клиповете ще се въртятпо „Eurosport“, „Euronews“, „National Geographic Channel“ и „Discovery Channel“. Проектът на стойност 7 501 480 лева се финансира по линия на Оперативна програма „Регионално развитие“.

В три клипа страната ни ще рекламира зимните и летните си курорти, еко и селския туризъм, културното наследство и забележителности. Клиповете ще бъдат излъчени 3166 пъти на два пъти – от 6 септември до 26 декември 2010 г. и от 31 януари до 27 март 2011 г.

Теще звучат на пет езика – български, английски, немски, френски и руски, иса с продължителност от 30 секунди.Рекламитеще сеизлъчватв най-гледаните часове от денонощието.

Допълнително ще бъдатзаснетирепортажи за предаването „Sport Trips“ на „Eurosport“, за представяне на два града от България в рубриката „Metropolitans“ на „Euronews“ с рекламна заставка за „Eurocities“ и кратък репортаж за културното наследство и природните забележителности в България от „National Geographic Channel“.
Предвиждатсе и онлайн кампании на сайтовете на „Eurosport“, „Euronews“ и „National Geographic Channel“.

Целта на рекламната кампания е пред повече от 608 млн. домакинства от Европа и света да се покажат възможностите за почивка в България, нейната древна култура, исторически и архитектурни паметници, минерални източници и красива природа, обясняват от министерството.
Кампанията ще даде повече информациязастраната ни като туристическа дестинация, „която предлага сигурност и спокойствие за своите гости“.

Условията за излъчване на рекламните клипове са преференциални и са договорени от министерството с централите на четирите телевизионни канала, уточнява пресцентърът.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *