Рекорд в Деня за акции на БФБ

Общо 1065 сделки бяха сключени по време на вчерашната сесия на Българската фондова борса-София (БФБ) в „Деня за акции“, което е два пъти и половина повече от средното ниво на ден от началото на годината, отчитат организаторите на инициативата БФБ и Централен депозитар.

Данните на Infostock.bg показват още, че са изтъргувани 89 емисии, от които 35 са на печалба и 46 на загуба, а общо продадените акции са 502 024 броя, информира infostock.bg. Дневният оборот достигна 2 500 895 лева.

Само за сравнение за една седмица – от 9 до 16 март са сключени 2 458 сделки на обща стойност 8 321 890 лева.

„Денят за акции“ предизвика голям интерес и резултатите от него са окуражаващи. Вярваме, че чрез такива инициативи се подобрява инвестиционната култура и знанието за капиталовите инструменти в страната ни, и ще продължим да работим активно в тази насока“, каза вчера Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ-София.

18 инвестиционни посредника подкрепят инициативата, която се проведе за трета поредна година. Физическите лица търгуваха вчера без такси и комисионни към Борсата, Депозитаря и инвестиционните посредници, които участваха в „Деня за акции“.

 

 

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *