Рекорд на заетостта в Германия от обединението на страната досега

Броят на безработните в Германия падна главоломно през месец ноември 2015 година с цели 16000 души и достигна 2,633 милиона, съобщава немският икономически вестник Handelsblatt. Това представлява понижение с 84000 безработни, отколкото преди година. Тези данни са на Федералната агенция по заетостта, която обяви днес в Нюрнберг резултатите. Равнището на безработица в Германия остава непроменено на ниво от 6,0%.

От Handelsblatt съобщават, че броят на заетите в Германия достига до нов рекорд. През месец октомври 2015 година около 43,4 милиона от немските граждани са имали работа, или като самостоятелно заето лице или като служител, съобщава Федералната статистическа служба във вторник. Това представлява с 387 хиляди души, живеещи в Германия, повече в сравнение с година по-рано и с 125 хиляди души повече в сравнение с предходния месец.

По този начин през месец септември 2015 година се достига връх в областта на заетостта за периода от обединението на Германия досега. Ситуацията на пазара на труда в Германия е изключително добра и това от своя страна оказва значително влияние и върху икономиката на страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *