Ремонтите в София пак скандализират гражданите

Тазгодишните ремонти в София вече събират негативни коментари от столичани. В последните дни излязоха наяве нови скандални детайли от работата в центъра. Повече от три месеца, след като от Столичната община обещаха да подменят изпотрошените бетонни ограничители на спирката в тунела на НДК, нови колчета вече разделят хората, които чакат минаващите от там тролеи и колите.

Дори с невъоръжено око обаче се вижда, че ограничителите, на които иначе има светлоотразителни ленти, не следват права линия, а са сложени накриво. Още по-натрапчив е начинът, по който са поставени върху гранитните плочи на спирката – местата, където са циментирани новите колчета, са в унисон с кръпките по улиците в София.

В началото на юли стана ясно, че тунелът на НДК ще бъде ремонтиран догодина. Дейностите ще включват цялостно саниране на стените и тавана му, полагане на нова хидроизолация, пътни настилки, поставяне на още светещи знаци, подмяна на осветлението с лед осветление и допълнителни мерки за обезопасяване на спирката. От общината възнамеряват там да бъде изградена и вентилационна система. В момента вентилационна система има, но тя е частична.

Не изглеждат по-красиво и жълтите павета, които бяха пренаредени аварийно преди девет месеца. Част от тях се разместиха през тежката зима, но качеството на ремонтните дейности отново се оказва калпаво. Преди броени дни в близост до президентството наизскачаха павета. Образувалата се в следствие на това дупка не се вижда от шофьорите и може да бъде усетена едва след като колата попадне в нея, твърдят потърпевши. Проблемът с жълтите павета обаче не свършва само на „Дондуков“ 2. В абсолютно същото състояние са и част от павета в близост до стъклените куполи над Ларгото. Проблемът е от началото на октомври, но все още не е поправен, информира в.Сега.

Вероятно най-голямото недоразумение обаче е новата велоалея на ул. „Г. С. Раковски“ от Френската гимназия до градинката „Кристал“. Нейното обособяване се очаква скоро да приключи. Вече готовите участъци обаче предизвикаха множество коментари от колоездачи и шофьори, че велотрасето е опасно и още повече усложнява задръстванията. „Велоалеята е изпълнена на 80%. До дни ще бъде завършена и обезопасена“, съобщи зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев пред „Сега“. Според него наличието й не е проблем, тъй като пропускливостта на автомобилното движение не е намалена.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *