РЗС: Нови грами свързват Борисов с убийствата на босове от СИК

Вчера пък от БСП предупредиха, че ако прокуратурата не се самосезира заради твърденията, че той е финансово и политически обвързан с шефа на „Лукойл“ Валентин Златев, че е имал сериозни връзки с бившите босове на групировката СИК Младен Михалев-Маджо и Румен Николов-Пашата и дори е бил замесен в търговия с амфетамини, ще подадат сигнал срещу него.
„Ако комисията предприеме необходимите действия и започне разследване от компетентните органи, правният отдел на РЗС е готов да предостави непубликувани в грамата факти и документи, доказващи криминалното минало и сегашните корупционни схеми на Борисов“, заяви днес на предварително обявена пресконференция независимият депутат Емил Василев, който е член на партията. Той уточни, че РЗС разполага с информация, че съвсем скоро в Уикилийкс ще излязат още поне две грами за „връзката на Борисов с две убийства – на Димата-Руснака и Бай Миле“ (също от босовете на СИК, които бяха застреляни през 2004 г. – бел. ред.), предаде  КРОСС.
Според партията на Яне Янев посланикът на САЩ Джеймс Уорлик в момента се опитва да „неглижира и замазва” скандала около премиера, което „със сигурност показва някаква зависимост и връзка между двамата”. След като вчера от американското посолство заявиха, че публикациите на Уикилийкс не са официална позиция, днес Уорлик лично каза в парламента, че страната му има пълно доверие на Борисов. 
От РЗС обаче заявиха, че са сигурни в това, че германският канцлер Ангела Меркел ще трябва скоро да отговаря пред Бундестага заради излязла информация за „подопечния й Бойко Борисов”.  „Германското общество е чувствително по темата за енергийната мафия”, каза Василев.
Зам.-председателят на партията Атанас Семов го сравни с Доминик Строс-Кан и уточни, че „докато бившият шеф на МВФ пощипва камериерки, българският министър-председател пощипва „амфетаминес”.  Семов добави, че РЗС настоява Борисов незабавно да подаде оставка.
„Докато големите европейски народи протестират срещу безобразията, ние ги избираме на избори. Лицето на безобразието в България вече е ГЕРБ, а лицето на ГЕРБ е Бойко Борисов. Ние му казваме: Бойко, върви си с мир, не чакай българите да се надигнат, те го правят в последния момент, но направят ли го, са безпощадни. Не чакай да изпълниш докрай ангажиментите си към олигарсите и подземието“, допълни Семов, цитиран от БГНЕС.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *