РЗС свърза Андрей Иванов с наркобоса Таки

Ново обвинение отправи РЗС към председателя на Столичния общински съвет Андрей Иванов, като замеси името му с известния наркобос Христофорос Аманатидис – Таки, който от години не е в България.
Според партията на Яне Янев той е организирал престъпна схема за рекет и изнудване. „Освен лъжец, документен измамник и данъчен престъпник, Андрей Иванов е и рекетьор“, пише в съобщение от партията до медиите, цитирано от Дарик радио.
В него се казва още, че Иванов, който е „дясна ръка на Цветан Цветанов“, е извършил много по-тежко престъпление от всички изброени взети заедно. „Той си е позволил да се обърне към представител на българския ъндърграунд, известен с прякора Таки, за да рекетира бизнесмен с цел да му прехвърлят имоти и да му превеждат парични средства в особено големи размери“, заявяват от партията.
Политическият съвет на РЗС е готов да осигури на прокуратурата свидетел, който е привикван при Таки, за да бъде шантажиран и притискан в полза на Андрей Иванов. С този случай е запознат и бивш високопоставен служител на МВР, посочват още от РЗС, предаде БТА. От РЗС смятат, че висшият общинар незабавно трябва да бъде разследван за извършвани престъпления по Наказателния кодекс. Обратното ще е ясен знак за разпънат над Иванов политически чадър, заявяват от партията. В момента НАП проверява имотното състояние на шефа на СОС, след като от РЗС изнесоха данни, че притежава 60 имота. След това хората на Яне Янев го обвиниха и че е получил 400 000 лева чрез фалшиви записи на заповед. През юни 2009 г. Христофорос Никос Аманатидис беше задочно привлечен в качеството му на обвиняем от прокуратурата по обвинение, че заеднос Христо Хрант Вартерян – Ицо Исуса е образувал и ръководил престъпна група от 13 души, създадена с цел разпространение на наркотични вещества и нанасяне на средни и тежки телесни повреди. Срещу Таки беше издадена и Европейска заповед за арест, но и до ден днешен той не е задържан. Тогава прокурорът от Върховната касационна прокуратура Магдален Маринов заяви, че може би Аманатидис се намира в ЮАР.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *