РЗС: Цветанов превърна МВР в предизборен щаб на ГЕРБ

Партия „Ред, законност, справедливост“ подкрепя идеята министър-председателят Бойко Борисов и президентът Георги Първанов да подадат оставка. Това, според тях, ще е най-доброто политическо събитие за целия преход и най-добрата антикризисна мярка.
Лидерът на РЗС Яне Янев каза, че двамата са дълбоко свързани с комунистическата мафия и пионки в ръцете на олигарсите.
Ясно е за нас, че той /Б.Борисов/ е едър на вид, но е със заешко сърце. За да има предсрочни избори, трябва да инициира този процес. Той трябва да депозира оставката си в 41-то Народно събрание. ГЕРБ има 120 народни представители и 8 гласа от РЗС, тоест няма пречка за предизвикване на предсрочни избори. Но той няма да посмее, защото знае, че ако има предсрочни избори, ГЕРБ ще се стопи на половина, коментира Янев.
РЗС стартира операция „Мозъка“, стана ясно още от изявлението на депутати от партията пред журналисти в Народното събрание. Тя, по думите на Янев, щяла да покаже как чрез „безмозъчни действия“ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов си осигурявал трасе към президентския пост и какви злоупотреби се правят в системата на МВР.
Според Яне Янев, в партията разполагали с интересни данни, които не са им предоставени от ДАНС, но ще ги оповестят като приключи операцията. Те ще бъдат предоставени на главния прокурор, защото министърът трябвало според тях да бъде разследван, но не уточниха за какво. По думите на Янев, Цветанов бил превърнал МВР в предизборен щаб за президентските и местните избори.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *