РЗС чака уволнение на шефа на митницата Ваньо Танов

До месец шефът на агенция „Митници“ Ваньо Танов ще бъде отстранен. Това обявиха от РЗС в съобщение до медиите. Според партията на Яне Янев „вицепремиерът Цветан Цветанов няма да пропусне случая да отстрани бившия директор на ГДБОП. Причината за това е „да наложи свой човек, чрез който да контролира основния приходоизточник за държавния бюджет, както и контрабандните канали, предаващи се „по наследство“ между всички правителства на криминалния преход“.

В съобщението пише, че повод за уволнението на Ваньо Танов ще се използва разкриването му като агент на бившата Държавна сигурност.

Там се посочва още, че „в типичен конспиративен и милиционерски стил Цветанов постепенно завладява ключови позиции в държавното управление чрез дискредитиране и отстраняване на опонентите си“. Вътрешният министър е основен опонент на идеята на Танов за създаване на митническо разузнаване, тъй като го възприема като опит за орязване на властта и правомощията му. Между оглавяваните от тях ведомства липсва каквото и да било взаимодействие в борбата срещу контрабандата и митническите измами.

Цветан Цветанов бил наясно, че бившият шеф на ГДБОП разполага с уличаваща информация за контрабандни схеми с участие на фактори в ГЕРБ. За пример Яне Янев посочва хасковския депутат Иван Петров.

Той припомня и разработката „Лиани“. „Ваньо Танов неведнъж публично е заявявал, че в потулената разработка „Лиани“ се съдържа безспорна информация за незаконно финансиране на ДПС. Убедени сме, че ген. Танов разполага и с друга изключително важна информация за Цветанов и подопечните му депутати“, пише в писмото до медиите.

Накрая съобщението на РЗС завършва с обещанието, че партията внимателно ще следи засилващите се центробежни и ерозионни процеси в ГЕРБ. От партията на Янев се противопоставят и „на опитите на Цветан Цветанов да постеле пътя си към президентския пост с политическите трупове на опонентите си – вътрешни и външни“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *