Робърт Кийосаки с грандиозна прогноза за Биткойн

Робърт Кийосаки, автора на бестселъра ‘Богатият татко, беден татко’, прогнозира, че цената на BTC ще нарасне до 1,2 милиона долара в рамките на пет години.

Робърт Кийосаки. Биография и идеи • Нова Визия

Кийосаки разкри, че е купил Биткойн на $9,000, добавяйки, че може да купи криптовалутата отново “днес или утре, само защото съм по-бичи за нея”.

Робърт Кийосаки сподели прогнозата си колко висока според него би била цената на биткойн. Авторът ‘Rich Dad Poor Dad’ точно прогнозира през декември миналата година, че цената на криптовалутата ще достигне $50,000 през 2021 година, информира cryptodnes.bg.

Rich Dad Poor Dad’ е книга от 1997 г. в съавторство на Кийосаки и Шарън Лехтер. Тя е в списъка на New York Times за най-продаваните от повече от шест години. Над 32 милиона копия на книгата са продадени на над 51 езика в повече от 109 държави.

Кийосаки беше попитан в интервю за Kitco News миналата седмица дали е твърде късно да се купува BTC на цена между $50,000 и $60,000. Отбелязвайки, че “Винаги има входна точка“, известният автор продължи да споделя:

Купих Биткойн на $9,000 и си мислех, че съм прецакан, но причината да го купя на $9,000 беше, че Ковид затвори световната икономика”, той каза, добавяйки, че “иска ми се да го бях купил на 10 цента, както много хора.

По-добро от Аудио книга - Богат Татко Беден Татко на Роберт Кийосаки - YouTube
Той продължи, “Но сега изглеждам като гений”, като се има предвид, че цената на Биткойн в момента е около $60,000 . Освен това той посочи, че печатането на пари от правителството, прекомерното стимулиране и обезценяването на щатския долар са това, което привлича хората към Биткойн и златото. Авторът на ‘Богат татко, Беден татко’ твърди:

Мисля, че ще достигне 1,2 милиона долара след още пет години.

По отношение на неговата възходяща прогноза за цените на BTC, той беше попитан дали смята, че правителството ще се намеси под една или друга форма. Няколко забележителни хора вярват, че правителството може да предприеме сериозни мерки срещу криптовалутата, включително да я забрани, включително основателят на Bridgewater Associates Рей Далио, Майкъл Бъри от The Big Short и Рон Пол.

Мисля, че те [правителството] ще се опитат”, отговори Кийосаки.

Но проблемът е твърде голям”, възкликна той.

“Пенсиите ни се сриват. Бейби бумърите нямат пари. Те затвориха икономиката. Те ще отпечатат… още 1,9 трилиона долара. Така че, никога не е работило. Това е законът на Грешам. Лошите пари изтласкват добрите пари. Така че, когато човек като мен се докопа до Биткойн, никога няма да го похарча.”

Той отбеляза, че като човек, занимаващ се с недвижими имоти, той ще ги вземе назаем и ще похарчи “фалшивите пари”.

Робърт Кийосаки: Купете биткойн сега, следващата спирка е 50 000 долара
Докато потвърждава, че все още се застъпва за Биткойн, Кийосаки призна:

Предпочитам златото и среброто, защото Биткойн все още не е тестван.

Независимо от това, той продължи да обяснява:

Но аз имам необходимата възможност да издържа на удара, ако той падне. Но златото и среброто са Божиите пари. Знам, защото обиколих света, търсейки тези неща.

Изяснявайки, че той “не е наистина религиозен”, известният автор повтори:

Аз много подкрепям златото и среброто, защото това са Божиите пари. Бог го сложи тук.

Кийосаки също разкри, че може да купува Биткойн “отново днес или утре, само защото съм по-бичи за него”. Той обаче изрази и мнение:

Не съм бик за златото над Биткойн. Просто съм мечка към Байдън и неговата комунистическа банда. Това не ми харесва. Не вярвам на академичния елит в лицето на Бернанке и Йелън и сега имаме Пауъл. Тези момчета са комунисти. Ще печатат пари. Те са централни банкери.

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *