Роднини на убитите в Кърджали майка и син обвиниха министър Цветанов в манипулация

Роднини на убитите в Кърджали майка и син обвиниха вътрешния министър Цветан Цветанов в манипулация на общественото мнение. Те не вярват, че 17-годишният им племенник Джунейт Шефкет е извършил двете убийства. Според тях, момчето е подложено на силен натиск и допуснаха, че самопризнанията му прикриват истинския извършител. Казаното от тях беше подкрепено от приятели, колеги и съседи на семейството.
Близо 40 души се събраха на импровизирана пресконференция, за да оборят твърденията, че Джунейт не е получавал подаръци и е бил пренебрегван.
„Как може да клеветят цялото семейство, да изкарат сестра ми звяр. Тя беше най-добрата майка, целият град ги познава“, каза братът на убитата Невджин – Екрем Мустафа.
Според тяхна първа братовчедка семейството е празнувало заедно Нова година и тогава 17-годишният Джунейт е получил най-хубавият подарък от всички деца там.
„Аз бях с нея на Нова година, за тези прословути подаръци. Тук е жената, от която купихме скъп парфюм за него, от сорта на „Армани“. Всичките му дрехи са маркови, може да видите в гардероба. Искахме да ходим за Нова година на ресторант заедно, но Джуни казал на майка си, че няма да празнува с приятели, а иска да бъде със семейството си. Заради него се отказахме и бяхме вкъщи. Аз бях там на Нова година и той получи най-хубавия подарък. Шокирана съм от казаното, че той единствен нямал подарък. Бяхме и в Одрин. Там майка му купи дрехи за 200-300 лв., а на малкия син само едни обувчици за 25 лв.“, разказа Семра Сали.

Близките не знаят къде е сега Джуни и никой не ги е търсел след убийствата.
„Искаме подробна информация за детето, какво го е подбудило да направи това нещо, къде е бил предната вечер, къде са кръвните проби“, каза братът Екрем Мустафа.
Според роднините министър Цветанов трябва да се извини за изнесените в медиите твърдения, защото смятат, че те не са истина.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *