Родните богаташи луднаха по къщи в затворени комплекси

Къщите в затворени комплекси се търгуват все по-активно през последните шест месеца, показват данни на специализирана в луксозния сегмент компания, оперираща на българския пазар. Те вече успешно конкурират апартаментите, изградени на същия принцип, тъй като предлагат по-голяма площ и повече удобства на относително близки ценови нива.„Къщите, които клиентите най-често търсят, са в затворени комплекси в екологично чисти и комуникативни райони в периферната линия между София и планината Витоша”, твърдят брокери. Според тях, това са сгради, които разполагат с всичко необходимо и залагат на практичното. Клиентите ги харесват поради липсата на нужда от поддръжка, излишни такси и заплащане на екстри, които практически не се използват.

Купувачите на къщи са хора, с които допреди 4-5 години са се договаряли сделки за апартаменти, отново в затворени комплекси. Клиентите са мениджъри на средни или високи позиции, за които ипотечните кредити с ниски лихви са изгоден и предпочитан вариант за покупка на желания дом.

„Хората, които допреди няколко години купуваха апартаменти в затворени комплекси, днес отново идват при нас с молба за къща на същия принцип. Обикновено тези хора вече имат още едно или две деца и търсят достъпен, но и качествен начин за подобряване на стандарта на живот”, смятат брокерите.

Станало е често срещано явление напоследък, клиенти да продават апартамента си в затворен комплекс и с доплащане в рамките на около 20-30%, да се сдобиват с къща. Така те продължават да използват позитивите на затворения комплекс – социална среда, сигурност, осигурена поддръжка, като в същото време разполагат с много по-голяма и самостоятелна площ. /БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *