Роми, левичари и анархисти заедно на барикади във Великобритания

В тяхна подкрепа вчера в района на Дейл фарм, в английската област Есекс се обявиха и група левичари и анархокомунисти. Редом до тях застанаха и от британския съвет по ромите. Негов представител заяви, че насилственото изселване не е правилно, особено след като хората в гетото нямат възможност да заживеят някъде другаде.
Вчера преди работниците да започнат разрушаването на постойките, ромите издигнаха няколко лозунга. Водещият мотив в тях бе, че те „по никакъв начин“ не са съгласни да напуснат „сглобяемите“ си постройки в гетото. Нещо повече. Явно подтикнати от някои правозащитни „фондации“ и ромски неправителствени структури, част от тях заявяваха на всеослушание, че над тях, над тяхното незаконно селище се извършва „етническо прочистване“(?!)
Един от ръководителите на лагера разкритикува местните власти, че „ромите са третирани като животни“. Според неговите думи, циганите не са нарушили „дори и един закон“ в страната, нагло игнорирайки факта, че дори самата земя, върху която са построени копторите е чужда собственост.
Съветът на община Басилдон излезе със специално становище по случая, изтъквайки че постойките на ромите в района са незаконно издигнати, заради което те трябва да бъдат разтурени.
Решението на местния съд за разрушаване на лагера вече бе потвърдено от всички компетентни съдебни институции в страната, където в последно време буквално валяха жалби на автохтонни местни жители, оплаквайки се от циганския терор, кражби и силна музика.
Междувременно представител на правителството в Лондон заяви, че искането на общината за премахване на незаконопостроения ромски лагер е напълно законно.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *