Румен Петков: „Октоподът“ витае някъде около Цецо Шестака“

Румен Петков нарече лъжи думите на Ваньо Танов и Цветан Цветанов, които по-рано днес го свързаха с разпределението на наркопазара заедно с братя Галеви.

Вътрешният министър Цветан Цветанов определи като достоверна версията на директора на Агенция „Митници” Ваньо Танов, че Румен Петков е осигурявал „чадър” над братя Галеви чрез посредничеството на Алексей Петров.
Това Танов каза по БНТ.
Цветанов обяви още, че специалните разузнавателни средства, използвани при срещата, са унищожени веднага след нея.
Бившият вътрешен министър и настоящ депутат Румен Петковотхвърли твърденията и заяви, чеще се консултира с адвокати, за да съди за клевета Ваньо Танов и Цветан Цветанов.
„Ще съдя тези клеветници, ще настоявам да бъдат разпитани и служителите, които тогава участваха в операцията. Готов съм, когато компетентните органи разрешат, да разкрия трите теми, по които се говореше на срещата, а аз бях предимно слушател. „Октоподът“ витае някъде около човека с шестте апартамента“, заяви още бившият министър, цитиран от БГНЕС.
По думите му Цветанов е известен в полицейските среди като Цецо Шестака, поради факта, че има шест жилища.Ваньо Танов пък бил започнал кариерата си чрез доносническия апарат на бившата Държавна сигурност, твърди Петков.

Той е категоричен,че по времето, когато е бил вътрешен министър, не са унищожавани СРС-та извън законовия ред. Петковказа още, че след разрешение на компетентните органи е готов да разкрие трите теми от разговора с братя Галеви.

От „Атака“ междувременнонастояха главният прокурор да поиска имунитета на Румен Петков, заради днешните му изказвания, предаде БНТ.

В средата на юни Алексей Петров каза пред съда, че е организирал срещата през 2006 г. между братя Галеви и Румен Петков, защото това било изпълнение на конкретно служебно задължение. Той обаче не си спомнял какво точно е говорено по време срещата на басейна „Спартак“ в София. Самият Петков тогава заяви, че тя е била регламентирана и по нея има написан рапорт.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *