Румънската ФБ свали таксите с 50%

Румънското БФБ обяви, че сваля наполовина таксите за търговия. Тарифите се редуцират с 50%, като промоцията ще важи до 31 декември 2010 година, става ясно отсъобщение на Букурещката Фондова Борса /БФБ/.
Решение за това „коледно намаление“ е взето на заседание на Съвета на директорите, проведено на 16 ноември. От намалението ще могат да се възползват търгуващите с всякакъв вид финасови инструменти.
Това не е първата проява на иновативност от страна на румънската фондова борса през тази година. Въпреки кризата от пазарния оператор се обърнаха към публиката и в края на юни направиха предлагане на 7.6 млн. акции, с което се превърнаха в първата регионална борса, придобила публичен статут.
Освен това от утре, 23 ноември, на борсата в Букурещ стартира търговията с книжа на MERCEDES BENZ DAIMLER A.G. Румънският пазар ще е първият в Източна Европа, на който акции на компанията се предлагат за търговия.
От началото на годината до сега водещия индекс на Букурещката фондова борсаBUCHAREST BET INDEX се е покачил с 8.36% до 5 148.21 пункта, а среднодневно оборотът от сделките надхвърля 1.5 млн. евро.

tmp = Get_Cookie(„article_fontsize“);
if(tmp != null && tmp > 9) {
document.getElementById(„contenttext“).style.fontSize = tmp + „px“;
document.getElementById(„contenttext“).style.lineHeight = (parseInt(tmp) + 4) + „px“;
}

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *