Румънските врачки правят магии на политици за наложения данък

Румънските вещици заявиха, че ще си отмъстят на алчните политици, които налагат данък върху бизнеса им– научили са журналистите от BBC. Жените, които практикуват астрология, гадателство, вещерство и лечителство, доскоро не можеха да намерят занятието си в списъка на професиите, които подлежат на данъчно облагане.

Само че нуждата от данъчни проходи накара финансовия министър да посегне и на техните доходи, нареждайки им като самоосигуряващи се лица да плащат 16% подоходен данък, освен това пенсионни и здравни осигуровки.
Вещиците се заканиха, че публично ще прокълнат правителството и президента, като хвърлят мандрагора в Дунава. Царицата на вещиците Баратара заплаши, че ще забърка магия, състояща се от котешки език и мъртво куче.
Доскоро в Румъния и автомобилните инструктори не подлежаха на данъчно облагане. Още не е ясно каква ще е пък тяхната реакция – коментира BBC.
Макар на някои места в Европа на това да се гледа като суеверие, в Румъния вещерството има широко разпространение. Докато в България политиците масово се послушват, в Румъния те си правят един на друг магии. Вещиците, които с промените в трудовите закони на страната влизат в светлината на вниманието, обясняват: при нас идват крадливи депутати и искат да правим магии на враговете им.
Намират се и магьосници, които са доволни от новия данък: „Това значи, че те признават магическата ми дарба и мога открито да я практикувам“, заявява Михаела Минка. Повечето вещици обаче не гледат толкова позитивно: „Правим зло на всеки, който прави зло на нас. Искат да извадят страната от кризата на наш гръб? Ами те нас трябва да ни изкарат от кризата, защото те ни вкараха в нея“ – твърди 63 годишна магьосница, която през 1977 г. е лежала в затворите на Чаушеску за практикуване на черна магия. „Моите проклятия винаги работят“, заканва се тя.
Според информацията, добита от международните журналисти, услугите на магьосниците в Румъния са доста евтини. Посещение на врачка или астролог обикновено струва 30 леи, т.е. 7 евро.

tmp = Get_Cookie(„article_fontsize“);
if(tmp != null && tmp > 9) {
document.getElementById(„contenttext“).style.fontSize = tmp + „px“;
document.getElementById(„contenttext“).style.lineHeight = (parseInt(tmp) + 4) + „px“;
}

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *