Русия: Кризата ще бъде дълга

Руският финансов министър Алексей Кудрин заяви, че „остава много до края на икономическата криза, въпреки някои оптимистични показатели“, предаде РИА Новости. Говорейки вчера на първото издание на Икономическия конгрес в Русия, Кудрин отбеляза, че „кризата ще се задълбочи“. По- конкретно, той спомена лошите кредити, нарастването на безработицата и тежкото положение на външната търговия.
По неговите думи страната е намалила с 30-50% търговията със своите партньори. Той добави, че прекомерното поскъпване на рублата е допринесло за намаляването на конкурентоспособността и прибави, че правителството трябва да вземе драстични мерки, а не половинчати. Основните макроикономически показатели подкрепят песимизма на финансите.
Руското Министерство на здравеопазването и социалното развитие изчислява, че безработицата се е покачила с 0.4% през миналата седмица. Официалната статистика отбелязва, че търговията в периода между януари- октомври 2009 г. е регистрирала спад с 5,7% спрямо същия период през миналата година. Потокът на чуждестранни инвестиции в Русия е намалял с 27,8% през първите 10 месец от годината. Промишленото производство продължава намаляващия темп, спадът нарасна от 9,5% през септември до 11,2% през октомври.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *